انواع کپسول آتش نشانی

معرفی انواع کپسول آتش نشانی خودروهای سبک و سنگین

از آنجایی که در هر مکان و فضایی امکان وقوع حریق وجود دارد، وجود محصولات اطفاء حریق و مخصوصاً کپسول آتش نشانی بسیار ضروری است. از جمله این فضاها، فضای داخل خودرو است که وجود کپسول آتش نشانی در آن ضروری تر از هر جای دیگری است. چرا که داخل خودرو مواد اشتعال پذیری مثل بنزین، گازوئیل، روغن و موارد این چنینی وجود دارد که احتمال وقوع آتش سوزی را چندین برابر می کند. قبل از پرداختن به انواع کپسول آتش نشانی خودرو، ابتدا انواع حریق در خودرو را بررسی می کنیم تا ببینیم بهترین کپسول آتش نشانی برای خودرو کدام است.

انواع آتش سوزی در خودرو

انواع آتش سوزی در خودرو

انواع آتش سوزی هایی که امکان وقوع آنها در خودروها وجود دارد در 3 کلاس زیر تقسیم بندی می شوند:

کلاس A

کم خطرترین نوع حریق در خودرو بوده و به واسطه آتش گرفتن موادی مثل کاغذ، چوب و پارچه ایجاد می شود.

کلاس B

این نوع حریق در اثر آتش گرفتن موادی مثل بنزین، گریس، گازوئیل و مواد احتراق زای این چنینی ایجاد می شود و اگر در مراحل اولیه مهار نشود، منجر به خسارت مالی و جانی خواهد شد.

کلاس C

منبع این آتش سوزی، گازهای قابل اشتعال هستند. برای خاموش کردن این نوع آتش از کپسول آتش نشانی پودر خشک استفاده می شود.

مهمترین دلایل آتش سوزی خودرو

آتش سوزی در خودرو اتفاقی است که ممکن است برای هر کسی پیش بیاید. گاهی ممکن است آتش سوزی طوری باشد که به شکل مهیبی تمام خودرو به یک باره آتش بگیرد. اما گاهی نیز ممکن است آتش سوزی کم کم شروع شود و گسترش پیدا کند که اگر در چنین شرایطی یک کپسول آتش نشانی در خودرو داشته باشید می توانید آتش سوزی را در مراحل اولیه مهار کنید. بنابراین وجود کپسول آتش نشانی در هر خودرویی ضروری است. حال قبل از اینکه بخواهیم به انواع کپسول آتش نشانی خودرو بپردازیم، به مواردی که می توانند منجر به آتش سوزی در خودرو شوند اشاره می کنیم.

نشست سیستم سوخت رسانی

این مورد شایع ترین دلیل آتش سوزی های خودرو است. عواملی مثل تصادف، یا فرسوده شدن شیلنگ های مخصوص انتقال سوخت می توانند منجر به نشست سوخت شوند. اگر این سوخت نشست کرده با قسمت های داغ خودرو تماس داشته باشد و یا یک جرقه کوچک در مجاورت این سوخت رخ دهد، خودرو مثل یک بمب عمل کرده و در یک لحظه آتش می گیرد. برای پیشگیری از نشست سوخت، هر چند وقت یک بار، شیلنگ ها و لوله های انتقال دهنده سوخت را چک کنید تا از سلامت فنی آنها مطمئن شوید.

 

نقص سیستم الکتریکی خودرو

ایجاد یک جرقه، گاهی ممکن است منجر به آتش سوزی های ناگواری شود. بنابراین هر چند وقت یک بار، باتری و سیستم برقی خودروی خود را چک کنید تا از سالم بودن آنها اطمینان حاصل کنید. گاهی ممکن است عملکرد ناصحیح باتری یا لخت شدن یک سیم، منجر به حریق روحشتناکی شود.

نقص در طراحی خودرو

اگر خودرو دارای نقص طراحی باشد، باعث آتش سوزی نمی شود، اما می تواند شرایط را برای آتش سوزی های خطرناک مهیا کند. شرکت های خودروسازی موفق پیش از اینکه خودرو به دست مصرف کننده برسد، روی آن کنترل کیفی انجام داده و خودرو را از جنبه های مختلف تست می کنند تا در صورت وجود هر نوع نقصی آن را برطرف کنند.

تصادف

از رایج ترین دلایل حریق خودروها، تصادفاتی است که معمولاً در جاده ها اتفاق می افتد. مثلا اگر در حین تصادف، باک بنزین آسیب ببیند، بنزین نشتی کرده و منجر به آتش سوزی می شود. در بیشتر خودروها، برای محافظت از قسمت های حساس مثل موتور، باتری، باک و موارد این چنینی، یک ورقه فلزی تعبیه می کنند که بتواند فشارهای وارد شده به قسمت های حساس را تحمل کند. اما گاهی ممکن است تصادف به قدری شدید باشد که این ورقه فلزی محافظ هم شدیداً آسیب ببیند و باعث نشتی مایعات شوند. با رسیدن این مایعات به قسمت های پرحرارت خودرو، آتش سوزی رخ می دهد.

آتش سوزی در تصادف خودرو

داغ شدن بیش از حد موتور خودرو

  • از جمله مواردی که می تواند منجر به گرم شدن موتور خودرو، جوش آوردن و سوختن واشر سرسیلندر شود، بالا رفتن دمای هواست.
  • دلیل دیگر می تواند کم شدن آب رادیاتور باشد که در این صورت باید موتور را هواگیری کرده و سپس کمبود آب را جبران کرد.
  • شل شدن تسمه های موتور هم می تواند منجر به گرم شدن موتور شود که در این صورت یا باید سفت شوند و یا باید به فکر تعویض این تسمه ها بود. این تسمه ها باید به صورت دوره ای بررسی شوند.
  • قطعه مهم و حساس دیگر در این مورد فن رادیاتور است که ممکن است در اثر استحلاک و یا عوامل دیگر عیبت پیدا کرده و منجر به گرم شدم خودرو شود.
  • مشکلات مکانیکی موتور که باید برای رفع آنها کمپرس موتور چک شود.
  • نشتی در سیستم خنک سازی موتور که باید این نشتی را برطرف کرده و سپس کمبود آب را جبران کرد.
  • خرابی یا سوختن واشر سرسیلندر که حتماً باید تعویض شود.
  • گرفتگی مسیر جریان آب رادیاتور که در اثر رسوبات ایجاد می شود. برای رفع مشکل باید این رسوبات را با فلاشینگ خارج کرد.

داغ شدن موتور خودرو

انواع کپسول آتش نشانی خودرو کدامند؟

انواع کپسول آتش نشانی خودرو باید جمع و جور باشند تا فضای زیادی در خودرو اشغال نکنند. از لحاظ وزنی هم باید سبک باشند تا به هنگام وقوع حریق، قابلیت جابجایی آنان راحت تر شود. البته ممکن است کپسول های کوچک تری هم برای خودرو در بازار وجود داشته باشند، اما برای مهار آتش خودرو خوب عمل نکنند. موضوع دیگر در مورد انواع کپسول آتش نشانی خودرو مقرون به صرفه بودن آن است.

با توجه به شرایطی که برای کپسول آتش نشانی خودرو گفته شد، کپسول پودر و گاز 1 یا 2 کیلوگرمی برای خودرو ها ایده آل و مناسب است. تخلیه نوع 1 کیلوگرمی به زمانی در حدود 6 ثانیه و 2 کیلوگرمی به 10 ثانیه نیاز دارد.

برای خودروهای نیمه سنگین نیز کپسول های 2 و 3 کیلوگرمی مناسب هستند. برای خودروهای سنگین تر هم با توجه به میزان باری که حمل می کنند، کپسول های 6 کیلوگرمی و یا 12 کیلوگرمی پودر و گاز استفاده می شود. البته مقرراتی که برای استفاده از کپسول آتش نشانی کامیون ها وجود دارد، با خودروهای دیگر متفاوت است.

انواع کپسول آتش نشانی خودرو که از تجهیزات آتش نشانی بسیار مهم هستند، باید هر چند وقت یک بار بررسی شوند تا در صورت نیاز شارژ و یا در صورت خرابی تعویض شوند.

محل نصب کپسول آتش نشانی خوردو

مانند تمام کپسول های آتش نشانی دیگر، انواع کپسول آتش نشانی خودرو هم باید در جایی تعبیه شود که دسترسی آسانی داشته باشد تا به هنگام وقوع حریق، در کمترین زمان ممکن بتوان از آن استفاده کرد. از جاهای مناسب برای نصب کپسول می توان به زیر صندلی شاگرد یا زیر داشبورد اشاره کرد. اگر به هر دلیلی این دو مورد امکانپذیر نبود، می توان از صندوق عقب خودرو استفاده کرد.

نکته ای که باید به هنگام خاموش کردن خودرو مد نظر داشته باشید، این است که به هیچ وجه کلاه کاپوت را کامل باز نکنید، چون باعث گسترش آتش می شود. در عوض کمی کلاه را بالا دهید. سپس از طریق شکاف ها، محتویات کپسول را به داخل کاپوت اسپری کنید.

بهترین کپسول آتش نشانی خودرو

قیمت کپسول آتش نشانی خودرو

کپسول های آتش نشانی خودرو هم تفاوت زیادی با سایر کپسول آتش نشانی ندارند. تنها تفاوت مربوط به وزن و اندازه آن است که باید سبک تر و کوچک تر باشند. بنابراین قیمت آنها هم به نسبت کمتر خواهد بود.

پخش کپسول آتش نشانی ماشین

انواع کپسول های آتش نشانی خودرو باید ویژگی های زیر را باشند:

  • کم وزن و کم حجم
  • بدنه با دوام
  • بست یا نگهداره مناسب
  • استاندارد
  • دارای تأییدیه سازمان آتش نشانی

نتیجه گیری

در متن بالا در مورد ضرورت وجود کپسول آتش نشانی در خودرو و انواع آتش سوزی های داخل خودرو صبحت کردیم. سپس به عواملی اشاره کردیم که می توانند منجر به آتش سازی خودرو شوند. در ادامه در مورد انواع کپسول آتش نشانی خودرو و همچنین بهترین کپسول آتش نشانی خودرو توضیحاتی ارائه دادیم و ویژگی های آن را بیان کردیم. همچنین در مورد محل نصب کپسول آتش نشانی داخل خودرو هم صحبت کردیم.

برای تهیه انواع تجهیزات اعلام حریق و اطفا حریق، می توانید از طریق راه های ارتباطی زیر با ما در تماس باشید:

۰۲۱-۴۰۶۶۲۴۸۲              ۰۲۱-۴۰۶۶۴۴۱۸

۰۹۱۹۸۵۸۲۴۸۴               ۰۹۱۹۰۹۰۰۹۱۴

ایمیل  info@azhmanfire.ir